header-mhcv.jpg

Trimhockey

Historie
Trimhockey is enkele jaren geleden ontstaan binnen de KNHB. Verschillende ouders stonden wekelijks aan de kant bij hun kinderen en vonden het jammer dat ze zelf geen ervaring hadden in het hockeyen of kennis van het hockeyspel. Andere ouders hadden vroeger zelf gespeeld en zouden graag weer willen spelen. Alleen…….als volwassen speler train je één keer in de week en daarnaast speel je op zondag een wedstrijd. Helaas ontbreekt het veel mensen aan tijd om iedere week naast het trainen een halve zondag aan het hockeyen te spenderen. Daar kwam de oplossing: TRIMHOCKEY.

Wat is trimhockey?
Op een vaste avond in de week wordt er onder leiding van een trainer het hockeyspel bij gebracht, zowel de technische als de tactische aspecten. Hieraan kan iedereen meedoen met of zonder ervaring. De groepen zijn gemêleerd en bestaan uit mannen en vrouwen, beginners en gevorderden, jong volwassenen en de wat ouderen. Regelmatig wordt er een wedstrijd georganiseerd tegen een ander trimhockeyteam. Dit is meestal de trainingsavond, zodat er geen training maar een wedstrijd wordt gespeeld. Na de wedstrijd is er gelegenheid om wat te drinken.

Trimhockey bij MHCV
Op maandagavond is de vaste trainingsavond van 20.30 uur tot 22.00 uur. De groep trimhockeyers bestaat uit een mooie mengeling van ervaren hockeyers, die geen competitie meer willen spelen, minder ervaren spelers en nieuwe spelers, zowel mannen als vrouwen. Wij zijn een gezellige, fanatieke groep. Niet iedereen is altijd aanwezig op de training, maar meestal zijn wij met 14 personen en hebben een vaste trainer. Elke maand spelen wij een onderlinge wedstrijd en gaan daarna borrelen. Ook spelen wij wedstrijden tegen andere trimhockeyteams uit de omgeving. Heb je zin om een keer te komen kijken of wil je het eens ervaren? Je kunt 4x vrijblijvend meespelen (met uitzondering van de wedstrijden) en daarna kun je beslissen of je er mee door wilt gaan. Vul wel het aanmeldingsformulier in en vermeld daarbij dat je 4 keer komt meetrainen, zodat het verzekeringstechnisch ook in orde is. Je kunt op elk moment van het jaar beginnen. Wil je in eerste instantie geen wedstrijden spelen, maar alleen trainen dan kan dat ook. Je wordt dan trainingslid. Op dit moment zijn er verschillende trainingsleden binnen onze groep. Voor verdere informatie over het trimhockey kun je kijken op http://www.knhb.nl/ en voor het trimhockeyen bij MHCV kun je contact opnemen met Monique Aelmans([email protected] ).


 

Wedstrijdschema

Hoofdsponsor