header-mhcv.jpg
Algemeen Oktober
13

Gedeeltelijke lockdown, ook bij MHCV!

Nieuws afbeelding

Beste leden, ouders van leden en begeleiders,


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we kunnen de komende periode helaas minder hockeyen. Zoals in de persconferentie van vanavond is afgekondigd, zijn de regels verscherpt en gaan we voor een gedeeltelijke lockdown.

Wat betekent dit voor jou als MHCV-lid?

Voor het hockeyen op het veld
We wachten nog even de richtlijnen van de KNHB af. Hierop zullen wij ons beleid bepalen. Dit zal morgen (14 oktober) bekend gemaakt worden. Vanuit de RIVM staan vanaf morgenavond de volgende maatregels genoteerd:

oVoor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.

 

oKinderen tot 18 jaar mogen hockeyen, dat wil zeggen trainen in teamverband maar wedstrijden in competitieverband zijn niet toegestaan. Teams in deze leeftijdscategorie mogen wel onderling met teams van eigen club een wedstrijdje spelen.

 

ode sportkantine en ook de douches en kleedkamers blijven gesloten.

Voor het hockeyen in de zaal
MHCV zal komende winter niet meedoen in de zaal. We vinden dit natuurlijk erg jammer en teleurstellend, zeker voor de teams die zich hierop extra hadden verheugd.

Hoe hebben we dit besloten?
Na inventarisatie bij alle teams blijkt het overgrote deel te hebben aangegeven niet de zaal in te willen. Dank voor de input die we van vele teams hebben ontvangen. Het MHCV-bestuur kiest er nu voor om één lijn te trekken, ook in het kader van de veiligheid voor iedereen. Zoals net in de persconferentie is verwoord, wordt sporten voor 18-jaar en ouder voorlopig aan banden gelegd.

Waarom is dit besluit genomen?
Uiteraard zijn wij hier ook niet blij mee. Het is geen leuke maar wel een afgewogen en noodzakelijke beslissing.

-Het veilig aanbieden van hockey is van groot belang bij MHCV. Het spelen van zaalhockey ten opzichte van veldhockey geeft een verhoogd risico op besmetting.

-We kiezen voor de grootste kans op hockey speelminuten. Maximaal hockey voor alle leden.

-De meeste hockeyclubs in de nabije omgeving kiezen voor de midwintercompetitie. Hierover is tussen de verschillende verenigingen uit de regio onderling overleg geweest.

-als bestuur willen we de financiële risico’s beperken, zowel voor de club (zaalhuur/accommodaties) als voor de leden (zaalcontributie). Door de aanscherpende corona maatregelen die net zijn afgekondigd, zijn de risico’s op niet spelen alleen maar toegenomen.


 

Komt er een midwintercompetitie?

Dat hangt af van de strenge maatregels die het kabinet stelt. Als het aan ons ligt, organiseren we graag een midwintercompetitie. Lekker buiten. Maar nogmaals, dit is afhankelijk van de maatregels.

We willen er als club alles aan doen om te zorgen dat spelers maximaal hockey krijgen aangeboden en een mooi winterseizoen tegemoet gaan! Maar het moet wel mogen…

Op deze informatie volgen nog updates dus houd daarom mhcv.nl, de Lisa-app, Instagram of Facebook in de gaten. En meld je als je Corona-positief getest bent zodat we op de hoogte blijven van wat er speelt op de club. Heb je vragen? Neem dan contact op met de voorzitter onder nummer 06 11164072 of stuur een mail naar [email protected]

Voor nu: houd afstand en blijf gezond!

Het bestuur van MHCV
Roger. Eric, Leon en Annemarie

Wedstrijdschema

Hoofdsponsor