header-mhcv.jpg
Algemeen April
22

Corona Update

Nieuws afbeelding

Beste leden en ouders,

Yes, we mogen weer starten met trainingen voor de jeugd...maar wie en wat houdt dit nu precies in?

Het bestuur van MHCV heeft kennisgenomen van de nieuwe richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM die gisteravond zijn gedeeld in een persconferentie. De maatregelen zoals die zijn afgekondigd bieden de jeugd tot en met 12 jaar en eventueel de jeugd tussen de 12 en 18 jaar vanaf eind april weer enige ruimte om te trainen. Daar zijn we natuurlijk blij mee! Een aantal leden kan daardoor weer gaan bewegen bij verenigingen.

Tegelijkertijd zijn verplaatsingen van teveel mensen nog altijd niet gewenst en zijn alle andere maatregelen niet aangepast tot 20 mei. Naar aanleiding van deze maatregelen heeft het bondsbestuur van de KNHB daarom besloten alle competities van het seizoen 2019-2020 te beëindigen. Dit betreft dus ook alle jeugdcompetities. Dit besluit heeft het bondsbestuur van de KNHB genomen om ook de komende periode te blijven aansluiten op de overheidsmaatregelen van het RIVM en NOC*NSF, om er zo gezamenlijk voor te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus voorkomen en dat de mensen die zorg nodig hebben die zorg ook kunnen ontvangen. Dat blijft ook het vertrekpunt voor alles wat de KNHB en MHCV de komende periode doet. We rekenen daarbij net als de afgelopen periode op het begrip van alle betrokkenen.

Deze week zal de Technische Commissie en specifiek hierbij de juniorencommissie en de trainings commissie van MHCV de verschillende scenario’s bekijken die betrekking hebben op de jeugd tot en met 12 jaar en eventueel voor de jeugd tussen 12 en 18 jaar. Hierbij nemen ze de visie en het advies van de KNHB mee in de overwegingen. We zullen het hockeyen voorzichtig moeten opbouwen met trainingsmogelijkheden waarbij de anderhalve meter afstand in acht wordt genomen, waar nodig.

Op 28 april is een TC-vergadering gepland waarin de scenario’s worden besproken en de commissies hun input met elkaar delen en samenvoegen. Op basis van deze vergadering besluit de TC van MHCV wat de tijdslijnen en regels zullen zijn rondom eventuele trainingen. We berichten jullie uiteraard meteen hierover zodra dit bekend is.

We zien uit naar het moment waarop we iedereen weer bij MHCV mogen ontvangen. Blijf gezond!

Bestuur MHCV
Anthio, Eric, Leon, Chris en Annemarie

Wedstrijdschema

Hoofdsponsor


Vandaag jarig

Teun Arts
Zara Delisse
Kiki Nellen