header-mhcv.jpg
Technische Commissie Februari
22

Wanneer wordt een wedstrijd afgelast?

Nieuws afbeelding
Het wedstrijdsecretariaat van MHCV volgt het weerbericht en probeert op een zo vroeg mogelijk tijdstip tot een beslissing te komen. Bij voorspelde vorst en/of sneeuw proberen we meestal de avond voor de wedstrijddag een beslissing te nemen voor de wedstrijden die vroeg beginnen. Na de beslissing publiceren we direct op onze website en ontvangen de betreffende teams een automatisch gegeneerde email uit ons systeem.

In veel gevallen kunnen we echter pas op de ochtend van de wedstrijd een beslissing nemen. We keuren de velden vroeg en direct na het besluit wordt dit op de website gepubliceerd en worden teams gemaild. Heb je een uitwedstrijd dan geldt op de uit-club ongeveer hetzelfde protocol. Houdt de website van MHCV en de website van de uit-club in geval van een uitwedstrijd dus vanaf vrijdagavond goed in de gaten.

Een afgelasting hoeft nooit voor de hele wedstrijddag te zijn. Het kan zijn dat alleen de ochtend afgelast wordt omdat in geval van een opkomend zonnetje, rijp en vorst uit de velden verdwijnt en de velden in de loop van de dag prima bespeelbaar zijn.

In zeer winterse omstandigheden (denk aan dagenlang sneeuwval) zal de KNHB een centrale afgelasting afkondigen voor alle hockeyclubs, dit kan landelijk of alleen in het hele district Zuid Nederland.

Inhalen van afgelaste wedstrijden
Wedstrijden van junioren en senioren teams moeten worden ingehaald op de eerstvolgende KNHB inhaaldag.

Tot slot, een team of coach mag nooit zelf een wedstrijd afgelasten. De beslissing tot afgelasting van een of meerdere wedstrijden wordt altijd genomen door de vereniging.

Wedstrijdschema

Hoofdsponsor